Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Een kort voorstelrondje?
#1
    Mijn naam is Leo van Merwijk. Samen met mijn wederhelft (Marieke) hebben wij recent (2003) onze eerste alpaca overgenomen van een cliënt van onze dierenartsenpraktijk.
Sinds die tijd door schade en schande iets wijzer geworden m.b.t. het houden van alpaca's. Inmiddels hebben wij ongeveer 35 alpaca's. Ruim 80 % hiervan is van het vrouwelijke geslacht. Wij hebben internationale aankopen gedaan om een redelijke vachtkwaliteit te verkrijgen. De dekhengsten waren moeilijker. De prijzen voor superieure dekhengsten zijn al jaren erg hoog voor hoogkwalitatieve dieren.
Het is bij ons nog steeds een hobby met een grote H... (beetje uit de hand gelopen). We zijn recentelijk voor het eerst naar een show geweest (dachten dat onze alpaca's niet goed genoeg waren). Gelukkig hebben we daar met 2 dieren 3 x 1ste prijs gewonnen. Viel dus mee... (ha, ha... in ieder geval voor die twee dieren).
Maar ondanks "competities" en (te?) hoge prijzen zijn het superlieve, mooie en bijzondere dieren waar wij iedere dag van genieten. Een dode alpaca is altijd een drama (ook daar hebben we te veel ervaring mee). Als dierenartsen(praktijk) zijn wij inmiddels goed op de hoogte van ziektes en haar behandelingen bij alpaca's. U of uw dierenarts mag ook altijd (natuurlijk geheel vrijblijvend) contact met ons opnemen indien u vragen heeft. We zijn niet zo heel sterk aanwezig op internet, maar hebben wel twee simpele blogs waarin onderwerpen worden behandeld (kleine aanvullig op kleine hiaten in informatievoorziening?).
Zie hiervoor www.dierenarts-en-alpaca.blogspot.com of de blog op levende have (www.levendehave.nl).
Groetjes en hopenlijk allemaal tot ziens in Hapert op de enige echte alpacashow in Nederland.
Leo (van Merwijk)
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)