Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voorstellen en op zoek naar stageplaats
#1
Hoi alpacaliefhebbers,

Mijn naam is Sonja en (bachelor) studente Agro- en Biotechnologie richting Dierenzorg, (België), afstandsonderwijs. 
Voor mijn lange oriënterende stage van 280 uur) (in te delen in overleg dus te verspreiden over enkele (7) weken tot maanden) ben ik op zoek naar een stageplaats.
Vanwege mijn voorliefde voor Zuid-Amerikaanse dieren (ik heb zelf Peruaanse naakthonden) ben ik aan het kijken naar mogelijkheden om stage te lopen met alpaca's. Ik lees hier op het forum dat er op veel bedrijven niet genoeg werk is voor een full time stagiaire maar werken met andere dieren of werk achter de schermen (fokprogramma's bv) en bv maar 3 dgn per week is voor mij geen probleem. Het enige wat ik echt zoek is een stage waar ik veel kan leren.
Alhoewel ik alleen honden heb, heeft training, genetica en fokkerij en gezondheid van alle soorten dieren mijn interesse. Ik zoek een stage met contact met de dieren zelf maar ook kennis maken met fokprogramma's en bv educatie aan geïnteresseerden lijkt me erg interessant. Ik ben zelf exterieur keurmeester van honden en zou het daarom ook erg boeiend vinden om kennis te maken met alpaca shows.
Kortom, ik ben heel flexibel en voor een heleboel in. Als iemand een idee heeft voor een leuke stageplaats, roept u dan maar!

Het gaat om omgeving Dordrecht maar wil best een stuk rijden voor een leerzame stage. Dus Brabant, Zeeland, België en Zuid-Holland kunnen allemaal een optie zijn.
Antwoord
#2
Hallo Sonja,

Welkom op dit Alpaca-Forum. Zoals je zelf al zegt is het moeilijk een stageplek te vinden op alpaca gerelateerde bedrijven aangezien de hoeveelheid werk met alpaca's minimaal is.
Zelf krijgen we ook met regelmaat vraag naar een stageplek. We staan dan ook officieel geregistreerd als stage bieder. Maar vaak zijn de stages een aantal weken achter elkaar en bij ons is het niet meer dan 1 dag in de week en dan nog zal het werk niet altijd heel variërend zijn afhankelijk van de periode. 
Je zoekt overigens een plek in het zuiden van het land waardoor we sowieso niet in aanmerking komen.  Blush

Als ik vanuit de branche een vraag krijg naar een stagiair zal ik ze naar je verwijzen en zal tevens even een link hiernaar op FB zetten.

Succes met je zoektocht.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord
#3
Dankjewel Gert! Ook voor het delen op FB. Misschien komt er iets leuks uit voort.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)