Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prematuur Cria dood geboren
#1
Vanochtend ontdekten we een doodgeboren premature cria in het hok, deze was ongeveer 30 cm groot, niet gewogen maar ongeveer 3 pond zwaar in de vruchtzak en zat nog in de vliezen, was duidelijk niet volgroeid. De moeder leek ons ook niet drachtig dus dit was een verassing, geen leuke....
We hebben nog 2 Alpaca's die bijna aan de bevalling toe zijn dus we controleren al extra.
Iemand ervaring met prematuur cria's ?

Joa
Antwoord
#2
Een premature is duidelijk te herkennen. Voor meer informatie over vroeggeboortes kan ik je ook verwijzen naar deze nieuwsbrief van Alpaca-Ranch.
Als je nog niet staat ingeschreven voor de nieuwsbrief, dan kan dat gratis op de website van alpaca-ranch.nl
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord
#3
Dank je wel, ik was inderdaad al ingeschreven, weet ook niet of de term prematuur op die van ons van toepassing was, hij was duidelijk niet volgroeid en niet levensvatbaar, de pootjes waren hooguit 15 cm. Gisteravond om 23 uur nog niets aan de hand, vanochtend om 7 uur een minder leuke verassing. Natuurlijk hoop je op gezonde dieren. Deze leek dan ook niet drachtig te zijn en waarom de cria veel te vroeg kwam zal wel onduidelijk blijven. We hopen dat onze andere 2 alpaca's gezonde cria's krijgen maar die lijken dan ook wel hoog drachtig en je ziet de cria schoppen.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)