Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
probleemgedrag bij hengst
#2
Beste Janmaat,

Ten eerste laten wij de hengsten nooit bij de merries lopen. Waarom is reeds in verschillende discussies op dit forum vermeld.
Verder hebben wij uiteraard ook hengsten van verschillende leeftijden. Op dit moment zelfs 3 weides met verschillende leeftijden. De jongste hengstjes laten wij niet direct bij de oudere hengsten lopen, tussen hengsten is er vaak strijd wie de baas is, de kleinsten kunnen dit nooit winnen. Zodra de jongste hengsten oud en sterk genoeg zijn (ongeveer 2 jaar?) laten wij ze wel bij de dekhengsten (indien het weiland groot genoeg is).
Voor dat je ze bijelkaar in 1 weiland zet is het verstandig de dieren naast elkaar in 2 weilanden te laten lopen voor een aantal weken zodat ze door het gaas aan elkaar kunnen wennen, pas daarna doe je ze bij elkaar. Meestal gaat het wel goed. Tuurlijk is er eerst even strijd, maar we zien dat het beter gaat naarmate we meer hengsten bij elkaar doen. Geeft ze wel genoeg ruimte zodat ze niet altijd op elkaars lip zitten als ze het niet willen.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Berichten in dit topic
probleemgedrag bij hengst - door janmaat - 06-10-2014, 04:33 PM
RE: probleemgedrag bij hengst - door Gert - 06-10-2014, 08:48 PM
RE: probleemgedrag bij hengst - door janmaat - 06-10-2014, 09:21 PM
RE: probleemgedrag bij hengst - door Gert - 06-10-2014, 09:34 PM

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)