Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schuim rond de mond
#1
Onze jongste merrie heeft sinds een aantal wkn alleen 's morgens wit schuim rond de mond. Verder is ze levendig en merk ik niets anders in gedrag.
Ik heb het één en ander opgezocht en kom uit bij mogelijke oorzaken als stress, een maagzweer, slecht gebit en het eten van klaver.

Ze is momenteel even de laagste in rang van de 3, maar binnenkort komt onze andere merrie weer terug. Ze kan het verder overigens prima vinden met de andere alpaca's.

Heeft iemand nog suggesties wat het zou kunnen zijn?
Groetjes, Saskia
Antwoord
#2
Hoi Saskia,

Hoewel ik geen idee heb wat het zou kunnen zijn, vroeg ik me af of ze nog steeds schuimt. Onze cria van vorig jaar had daar ook last van, maar ik dacht dat dat gewoon aan de moedermelk lag. Soms heeft ze nu ook wel eens een groene schuimbek. Van het herkauwen dacht ik dan gewoon.
Antwoord
#3
Hoi Anniek,

Ze heeft het af en toe nog, maar ziet er verder gezond uit.
Wat jij beschrijft klopt inderdaad bij cria's die nog moedermelk krijgen, als ze net gedronken hebben schuimt het soms. Onze merrie is nu 1,5 jaar oud en als het goed is ook drachtig. Groen schuim heb ik nog niet gezien, maar dat lijkt me meer logisch inderdaad door het herkauwen, maar hoe ze dan aan wit schuim komt?
Ik maak me er nu niet zoveel zorgen meer om, omdat ze verder normaal functioneert. Maar ben nog wel steeds benieuwd wat het kan zijn.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)