Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
alpaca eet alleen nog gras en hooi
#1
Ik heb een merrie die waarschijnlijk drachtig is en sinds een week geen brokken meer eet. Ze graast wel en eet ook nog hooi maar haalt haar neus op voor brokken of bietenpulp. Ze is inmiddels mager (was al niet dik) en heeft ook nog een veulen wat af en toe bij haar drinkt. Dierenarts is geweest maar kan niets vinden. Gebit in orde. Ze heeft ontstekingsremmers gehad. Vanochtend bakje voor haar op de grond gezet maar ze ruikt eraan en gaat vervolgens rondom het bakje gras eten. Iemand enig idee?? Brokken is niets aan veranderd. Andere alpaca,s eten gewoon.

Vr.gr. Monique
Antwoord
#2
Hallo Monique,

Wij hebben steeds alpacas die moeilijk eten en we doen hun dan grasmix van Hartog door de brokjes roeren. Soms helpt het soms niet.

Groetjes Irmgard
Antwoord
#3
Hoi Monique,

Wat voor soort brok krijgt je alpaca?
Hoe oud is het veulen dat nog af en toe drinkt?
Heeft er verandering binnen de kudde plaats gevonden de afgelopen periode?
Hoe geef je de bietenpulp? Gemengd met iets anders en geweekt?
In principe kan hooi en gras met de juiste brok voldoende zijn, maar drachtige merries hebben vaak wel wat extra nodig.

Gert
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord
#4
Hoi Gert,

Vanochtend heeft de merrie voor het eerst weer wat brokjes gegeten. Niet uit het bakje maar van de grond. Ik heb Kaspers faunafood als brok. Die heb ik altijd. De veulen is een half jaar en drinkt heel af en toe nog bij moeders. Heb het laatste dagen niet meer gezien dus misschien is het nu echt gestopt. Bietenpulp heb ik gewoon met water gemengd en langer dan 6 uur laten weken. Ik ga morgen sowieso grasmix kopen zodat ze wat extra krijgt. Maar wie weet heeft ze nu de smaak weer te pakken en gaat ze weer eten.

Vr.gr. Monique
Antwoord
#5
Als het veulen nu een half jaar is moet het wel van de moeder gescheiden worden, zeker als moeder ook nog drachtig is. Dit vraagt te veel energie van de moeder waardoor ze sterk kan vermageren. Misschien zie je het veulen nooit drinken, maar dit gaat gerust door tot ze een jaar zijn, of zelfs langer.

Worden ze ook met regelmaat ontwormt of vindt er een mestonderzoek plaats om te zien of ze last van wormen hebben? Alpaca's hebben eerder last van wormen dan geiten of schapen. Ook dit kan vermagering veroorzaken.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)