Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2 hengsten van 5 jaar halstermak maken
#1
Hallo allemaal!

Sinds 3 dagen ben ik samen met mijn vriend eigenaar van 2 alpaca hengsten van 5 jaar.
Zij hebben altijd al samen gestaan en dit gaat hartstikke goed.
Tegen mijn vriend en tegen de boer (waarvan het stuk grond is waar ze op staan) is een hengst redelijk agressief maar bij mij zijn ze zo mak als een lammetje. Kan het zijn dat hengsten merken dat hun ook van het mannelijk geslacht zijn en hun zien als concurrentie?

Ze zijn niet halstermak. Dit wil ik wel graag realiseren. Mij is ook opgevallen dat de ene hengst scheuren in zijn oren heeft. Ik denk dat hij dus oormerken heeft gehad en deze zijn uitgescheurd. Ze stonden voor ons op een camping dus ik heb verder dus geen idee van hun geschiedenis.
Ik doe niet graag dieren weg, en wil met deze twee mannen een goede vertrouwensband proberen op te bouwen. Hebben jullie hiervoor nog tips? 
Misschien lijkt het alsof we hier blind zijn ingesprongen maar ik heb meer het gevoel dat wij deze alpaca's hebben gered dan zomaar hebben gekocht. Ik vind hen ook erg mager. Ze zijn van het voorjaar niet geschoren maar ik kan duidelijk botten tellen als ik door hun wol heen voel. 

Graag zou ik met jullie kijken naar de toekomst van deze twee mooie mannen ipv negatieve reacties.

Alvast bedankt!!!
Antwoord
#2
Je vriend heeft ongeveer dezelfde vraag gesteld op dit forum, daar heb ik aangegeven dat dit gedrag sterk lijkt op het berserk male syndrome
Dat ze nog niet zijn geschoren duidt op het niet goed verzorgen van de dieren. Misschien heb je gelijk dat je de dieren hebt 'gered' van de vorige eigenaar, heel fijn maar nu aan jou de taak deze dieren weer het vertrouwen te geven die ze nodig hebben. Dat kan alleen met veel tijd en geduld. Een goede manier om dit soort dieren weer een normaal gedrag te laten vertonen is de T-Touch methode. Marty McGee heeft deze methode beschreven in haar boek Camelid Companion. Veel succes.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord
#3
Hey Gert, hartstikke bedankt!
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)