Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alpacas in Spanje
#2
Hoi Sandrine,

Op facebook zijn groepen genoeg te vinden, alleen niets is daar echt terug te zoeken op onderwerp. Dat heb je natuurlijk wel op dit forum waar alles is gerangschikt naar onderwerp. Als je jezelf dan abonneert op een discussie dan krijg je automatisch bericht zodra er iemand heeft gereageerd.
Zelf voer samenstellen is niet makkelijk. Er zijn inderdaad speciale alpacabrokken verkrijgbaar die zijn samengesteld naar wat een alpaca in het hooggebergte van Peru tot zich neemt. Dat zijn voornamelijk veel kruiden, mossen en grasachtigen met een veel hoger minarelgehalte dan in Europa. Die mineralenhuishouding is van belang voor een goede gezondheid van de alpaca en wordt d.m.v. de speciale brok gegeven. Zelf geven we alpamin. Deze brok is inmiddels in veel Europese landen verkrijgbaar, zo ook in Spanje, zie deze link.
wat betreft de EHBO-kit zijn er speciale Cria-kits verkrijgbaar in de Alpaca-Shop. Dat geldt ook voor de alpacahalsters. Er staat keurig omschreven welke maat gebruikt dient te worden voor welke leeftijd. Wij zeggen altijd, zorg dat je van elke maat een halster in huis hebt, dan kan je alle dieren in je kudde halsteren. Er is tevens een filmpje te bekijken hoe je alpaca's halstertam kunt krijgen.

Mochten er specifieke vragen zijn, stel ze dan gerust in desbetreffend forum zodat andere liefhebbers per onderwerp dit gemakkelijk kunnen terug zoeken.

Groetjes,
Gert
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Berichten in dit topic
Alpacas in Spanje - door drine - 01-07-2017, 10:37 AM
RE: Alpacas in Spanje - door Gert - 02-07-2017, 02:58 PM
RE: Alpacas in Spanje - door emhabee - 25-09-2017, 07:11 PM
RE: Alpacas in Spanje - door emhabee - 25-09-2017, 07:22 PM

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)