Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
voorstellen
#1
Hallo allemaal, wij zijn Eveliene en Constant en nieuw in de alpaca wereld. 
We zijn momenteel aan het oriënteren en vooral veel voorkennis aan het vergaren. Intussen zijn we al bij 2 fokkers bijzonder vriendelijk ontvangen en hebben al veel opgestoken van het hoe en waarom. Het is onze wens om dit voorjaar onze eerste dieren bij huis te hebben lopen, er moet nog wel het een en ander veranderd worden aan de omheining van de wei waar ze voorlopig in mogen lopen. Als dat klaar is hoop ik dat onze zoektocht al een paar fraaie merries heeft opgebracht.

We zijn er nog niet uit wat voor soort schutstal er moet komen en welke bodembedekking het beste werkt ivm de ' plakbaarheid' in de wol.
Eerst maar eens zoeken of er al tips hierover op staan, anders adviezen zeer welkom!
Antwoord
#2
Hoi Eveliene in Constant,

Welkom op dit forum. Goed dat jullie je eerst oriënteren en meerdere bedrijven bezoeken om kennis op te doen. We zien nog te vaak dat men te snel overgaat tot aanschaf van alpaca's zonder enige voorkennis. Het is toch een bijzonder dier om te houden hoe vaak ook gezegd wordt dat het 'makkelijk' is. Je moet het dier leren kennen en alle kennis en advies is daarbij welkom. Op dit forum proberen we zoveel mogelijk met elkaar die kennis te delen. Dus als er vragen zijn, stel ze gerust. Uiteraard kan je mag je ook gewoon persoonlijk contact opnemen.
Succes met de zoektocht.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)