Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hekwerk
#11
(11-01-2013, 01:26 AM)Alpacaoord-kevin schreef: Zelf hebben wij pas de afweging weer gemaakt welk type afrastering te gebruiken bij het oplevering van de nieuwbouw. Harmonicagaas was voor ons geen optie, aangezien we verplicht waren bepaalde houten palen te gebruiken vanwege beschermd dorpsgezicht. De commissie die hier toezicht op houd had het liefst een enkel prikkeldraadje op houten palen - haha! no way Smile

Onze keuze is gevallen op een fijnmazig gaas. Een stuk fijner dan regulier schapengaas (waar het hoofd van een alpaca gemakkelijk in vastgeraakt) maar iets grover dan harmonica. De horizontale afstand tussen mazen is zo'n 6cm. Het onderste deel (tot ca 1/2meter hoogte) heeft een verticale afstand die oploopt van ongeveer 3 naar ong 6 cm. Vanaf daar zijn de verticale afstanden ongeveer 9cm. Een mooie veilige maasgrootte waar een kopje eigenlijk niet door past. totale hoogte ongeveer 1.35, aangezien we het gaas een paar centimeter ingegraven hebben.
Rondom de buitenzijde ligt een greppel, waardoor er voor de paca's ook 'weinig te halen valt' aan de andere kant van het gaas.

Dit staat superstrak, het is een mooi zwaar gaas wat (nog) niet doorzakt en goed op te spannen is.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt, Jeroen. Weet niet waar je vandaan komt, maar mocht je in het noorden wonen kan ik je eventueel het adres van de agriwinkel waar we dit hebben gekocht geven. Het is lang niet overal beschikbaar.

Zelf zou ik 10*15cm vermijden. Dit hebben wij in het begin weleens gebruikt en ze gaan er in hangen, wat ten koste gaat van je vacht. Daarnaast heeft er bij ons weleens eentje in vastgezeten.

Groeten,

Kevin
AlpacaOord.nl

Ik benook nog op zoek naar een mooi gaas voor in de achterste wei. Vooraan hebben we harmonicagaas wat ik persoonlijk het mooiste vind qua aanzicht, maar wel aan de prijs is. We zoeken voor de wei achterin een goedkopere oplossing.

Dus vertel eens Kevin, waar is dat gaas te koop?

btw, wij hebben ook al een vastzitter gehad bij ons oude gaas hekwerk dat er al stond toen wij het huis kochten. We dachten dat het wel goed zou gaan, maar helaas. Dat is van dat betongaas van 15x15.
Antwoord
#12
Momenteel houden wij schapen als hobby, maar zijn ons wat aan het oriënteren om een paar alpaca's er aan toe te voegen. Nu hebben wij voor de schapen een afrastering van105cm hoge paaltjesmet schrikdraad( op 4 hoogtes) dit houdtonze schappen in hun land, werkt dit ook voor alpaca's?
Antwoord
#13
Hoi Alpacaatje, Huh

Indien hengsten naast merries in het weiland gehouden worden springen de hengsten gewoon over je afrastering. Het gevaar van draad is dat de dieren verstrikt kunnen raken met alle gevolgen van dien. Zoals je op meer discussies in dit forum kunt lezen raden we schrikdraad af bij het houden van alpaca's.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)