Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
castreren hengst
#1
Het lijkt niet makkelijk te zijn om een alpaca te verdoven om hierna de castratie pijnloos te laten verlopen.

Vorig jaar, vier dagen voor ons vertrek naar Lima (Peru - waar we wonen) wilden we nog onze 1-jarige alpaca hengst laten castreren opdat hij bij onze afwezigheid de vader-hengst niet zou beginnen lastig te vallen. We zijn er drie dagen zoet mee geweest: de eerste dag een verdoving toegediend van 50 kg, de volgende dag van 60 kg... en de derde dag nog eens dezelfde verdoving van 60 kg maar zijn adrenaline gehalte was zo hoog, hij kwam niet tot rust... En zo vertrokken we naar Lima zonder de alpaca alsnog te castreren.

Deze zomer willen we het dus opnieuw proberen nu we terug hier in Belgie op vakantie zijn. Iemand tips? Waar moeten we op letten? Ervaringen uitwisselen? Een telefoonnummer van een ervaren veearts in Oost-Vlaanderen, Belgie?

Dank, Ellen
Antwoord
#2
Hallo Ellen,

Een goede dierenarts die onze alpaca's heeft gecastreerd is Thijs Flahou van Alpa-Vet. Hij is gespecialiseerd in alpaca's en woont in West-Vlaanderen, dus niet zover van Oost-Vlaanderen vandaan. Ik hoop dat je er iets aan hebt. Wij zijn heel tevreden over hem, omdat hij geen andere dieren behandeld zoals de meeste dierenartsen.

Groetjes Irmgard
Bamby Alpaca Farm

Antwoord
#3
Dag Ellen,
Zie Alpa-vet.be of alpacaflanders.be

Met vriendelijke groet,
Anita
AlpacaweideAntwoord
#4
Dank voor de nuttige tips! Ik heb al meteen contact opgenomen met Thijs!

Ellen
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)