Waardering:
 • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Online verkopen/adverteren
#1
Hallo mede-fokkers en hobbyisten,

Ik vraag mij af hoeveel fokkers gebruik maken van online verkoop sites zoals Marktplaats, Speurders of het specifiekere AlpacaSeller, maar ook vooral hoe dat gebruikt wordt.

Als ik naar AlpacaSeller kijk, zie ik een heleboel verschillende velden en informatie, varierend van de wolkwaliteit van de moeder tot de prijzen die de vader van een dier gewonnen heeft. Allemaal leuk en aardig, maar ik vraag me af of dat allemaal wel nodig is.

Ik run zelf, samen met een vriend en één medewerker, een klein freelance webbureau en ik probeer zo nu en dan een leuk projectje aan te pakken om mijn kennis te vergroten. Zo ben ik nu begonnen met een alpaca (dieren, dekkingen en toebehoren) verkoop site waar fokkers en hobbyisten tegen een kleine vergoeding (ik denk op dit moment aan een paar euro per advertentie, maar ook onbeperkte abonnementen staan in de planning) advertenties kunnen plaatsen.


Om dit echter goed te doen wil ik echter jullie hulp vragen, aangezien ik persoonlijk vrij weinig ervaring heb in de alpaca handel, en er veel kennis en ervaring in dit forum zit.

Aangezien ik hier uiteindelijk geld voor wil vragen en jullie niet het idee wil geven dat ik geld over jullie rug mee verdien, wil ik (zodra alles functioneel is) degene die bijgedragen hebben bedanken met een aantal maanden onbeperkt adverteren. Op die manier weet ik ook zeker dat de site gebruikt wordt door mensen die er verstand van hebben en kan een en ander misschien nog verbeterd worden. WinkIk heb op dit moment een paar concrete vragen, maar uiteraard ben ik ook héél benieuwd naar jullie eigen ervaringen met bijvoorbeeld Marktplaats of AlpacaSeller.

Hieronder mijn vragen... voel je vrij om alleen bepaalde vragen te beantwoorden als je dat wilt, alles wat jullie mij kunnen vertellen ben ik erg blij mee!

 1. Hoeveel advertenties (dieren, dekhengsten en toebehoren) plaats je (of zou je waarschijnlijk plaatsen als je dit nog niet hebt gedaan) per periode van bijvoorbeeld een jaar?
 2. Bij het plaatsen van een advertentie voor verkoop van een dier, wat vind je belangrijke informatie om te vermelden?
 3. Bij het bekijken/zoeken naar een dier om te kopen, wat vind je belangrijke informatie om te kunnen vinden?
 4. Wat vind je een reele prijs (of juist niet) om te betalen voor een enkele advertentie t.b.v. verkoop van een dier?
 5. Wat vind je een reele prijs (of juist niet) voor een onbeperkt abonnement om advertenties te plaatsen?

Dat is nu wel even genoeg denk ik zo. Ik kijk uit naar jullie reacties!
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)