Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wel of geen bodembedekking in stal ?
#1
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig wat voor een bodembedeking jullie in de stal hebben of misschien wel geen bodembedekking, en wat hiervoor de redenen zijn.

En laat je de alpacas s'nachts buiten of gaan ze naar binnen ?
Antwoord
#2
Hallo Eefje,
Wij hebben stro in de stal. ('s zomers wat minder en 's winters wat meer voor de kou) Ook hebben we een klein stukje beklinkerd, daar waar de hooiruif is en het water staat. Dat hebben we gedaan voor het beter afslijten van de nagels. In de winter wordt de staldeur 's nachts dichtgemaakt, maar in de zomer blijft alles open, alleen als er een klein veulen is dat niet nat mag worden gaat de stal in de zomer 's nachts dicht, maar ze hebben dan wel aan de andere kant, waar de tweede deur zit, een hekje zodat ze toch frisse lucht krijgen.
Groetjes Irmgard
Bamby Alpaca Farm
Antwoord
#3
Hoi,

Het is niet aan te raden om b.v. zaagsel in de stal te leggen. Dit gaat vast zitten in de vacht en krijg je er met geen mogelijkheid weer uit. Probeer je dit wel eruit te blazen/kammen/plukken dan verniel je de gehele vacht voor dat seizoen. Grof stro is dus prima, dagelijks de mest toedekken met stro en de dieren blijven goed schoon.
Wanneer de deur van de stal altijd open blijft staan zoeken de alpacas waarschijnlijk wel een plek in het weiland om hun behoefte te doen. Zodra er 1 dier in de stal zijn/haar behoefte heeft gedaan dan zal dit een toilet blijven aangezien de alpacas dit blijven ruiken.

Gert
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord
#4
Wij hebben 2 stallen een met een klinkervloer en een met een betonnen vloer, op de vloer hebben wij hooi gestrooid. En natuurlijk werd er in de stal hun behoefte gedaan ondanks dat de deuren open stonden. Maar doordat de mest zeer vast op elkaar aangetrapt wordt is het moeilijk om de stal schoon te maken, wij vragen ons af of een stal met een zandvloer beter is schoon te maken en te houden. Of zijn rubbermatten een optie?
Antwoord
#5
Jammer van het hooi. Hooi is nl. om op te eten en stro om in te liggen. Dat bedoel je ook waarschijnlijk? Smile
Wij hebben beide ondervloeren. Persoonlijk vind ik een harde ondervloer mooier schoon maken, ondanks dat de mest vast kan zitten. De urine kan ook in het zand verdwijnen, het voordeel is dat het stro misschien droger blijft, het nadeel is dat het achterblijft in de stal. Meestal neem je toch wat zand mee met het schoon maken waardoor je steeds moet bijvullen. Bij een hoge grondwaterstand kan de bodem zelfs vochtig blijven.
Kennis is macht, kennis delen is Kracht.
website: alpaca-ranch.nl
webshop: www.alpaca-shop.eu
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)