Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
badderen
#1
Ik heb een hengst inde wei lopen maar als ik hier een losse emmer neer ze gaat deze met zijn voor poten er in staan en vervolgens gaat hij door zijn knie om te proberen zo nat mogelijk te worden. Nu had ik een grotere bak neer gezet, maar hier ging hij ook gelijk in. Is dit een normaal verschijnsel, of willen deze besten helemaal in het water?

William
Antwoord
#2
Hallo William,

Als alpaca's het warm hebben dan zijn er wel enkele die met de voorpoten in emmers water gaan plensen. Toen wij dit 2 jaar geleden zagen van onze witte merrie, hebben we in een golvend stuk van de wei water laten lopen en zie daar, ze gingen er gelijk allemaal in liggen. Aangezien onze merries drachtig waren en het grondwater erg koud was, hebben we er verder vanaf gezien. We komen wel eens bij mensen die een natuurlijke vijver hebben en daar gaan de alpaca's geregeld bij warm weer het water in.

Groetjes Irmgard,
Bamby Alpaca Farm
Antwoord
#3
Hoi William,

Het is inderdaad iets wat sommige alpacas doen, andere weer niet. Sommige rollen heel veel of nemen een zandbad. Alleen even goed nakijken of de alpaca geen verkoeling zoekt omdat hij bijvoorbeeld last heeft van mijten of een ontsteking...
Ward & Loraine
Excellenz Alpacas
Antwoord
#4
Onze 2 alpacaruintjes zijn helemaal gek op water. De ene gaat met zijn poten in de waterbak staan en begint dan met een poot te stampen. De andere wil er steeds in gaan liggen: soms gaat hij op zijn voorpoten liggen of probeert zijn achterpoten erbij te krijgen maar dat past niet. Ze doen dit vooral als het water net verschoond is.
vorig jaar hebben we een kinderbadje voor ze gekocht en als we dat opzetten (alleen als het echt warm is natuurlijk ) gaat die ene er meteen in liggen, nog voordat we er water in gedaan hebben. Hij blijft ook rustig liggen als we met de slang water in het badje doen.
Antwoord
#5
Hoi William,
Bij ons doen ze dat ook, vooral als het warm weer is.
Als ik met de tuinslang bezig ben om, bijv. het water te verversen dan komen ze om even nat gespoten te worden, vinden ze heerlijk, ook een tuinsproeier aanzetten vinden ze lekker, ze gaan hier met z`n alle onder liggen/ staan
groeten

Rudy
Antwoord
#6
Wij hebben een kinderzwembad en daar is de onderste ring niet van opgeblazen,.. in dit badje liggen ze soms met z'n 3-en tegelijk in.
Heerlijk vinden ze het.
Onze oude alpaca neemt iedere dag als ze buiten komt meteen een bad.
We hadden eerst angst dat het snel stuk zou gaan maar dat is helemaal niet zo.
Antwoord
#7
Alpaca's gaan als het erg warm is ook graag onder de douche. Daar kwamen we achter toen we het weiland aan het bewateren waren en er een lek in de slang zat. Ze gingen met z'n allen onder de sproeier staan en hadden er schik in. Zie bijvoorbeeld op youTube:alpaca's under the shower op http://www.youtube.com/watch?v=L26QJPeoS5g
Groet Albert
Antwoord
#8
Het voorzien van een "douche" met behulp van tuinsproeiers is hier een heel algemene praktijk. Vooral in het binnenland van het zuideiland waar het heel heet en droog kan zijn in de zomer doen een aantal fokkers dit om de dieren de nodige verkoeling te bezorgen. Ook in Australia is dit heel gewoon. De dieren hebben de keuze: wel of niet douchen. En voor de eigenaars ook nog leuk om naar te kijken :-)
Ward & Loraine
Excellenz Alpacas
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)