Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nieuwe merrie bij koppel alpaca's
#1
Om een lang verhaal kort te maken: we hebben sinds woensdagavond een nieuwe merrie van 2 jaar en we hadden reeds een hengst en een merrie. De introductie verliep goed en alles bleef rustig op ons erf. Tot deze morgen: onze hengst zat achter de nieuwe merrie aan om te dekken, de nieuwe merrie was daar niet van te spreken en liep heel de tijd weg, alarm call en spuwen erbij. We hebben ze dan even apart gezet maar ze bleef zeer onrustig (ze kon de hengst wel zien). Nu zit ze op een ander stuk en ziet ze de hengst niet zodat ze rustig terug op haar positieven kan komen (ze ligt op onze koer en knabbelt aan wat hooi). Hoe moet dit nu verder?

Na overleg met de dierenarts heb ik volgend plan in gedachten:
1. Merrie nog even zo laten zodat ze echt terug kan ontspannen.
2. Merrie in de namiddag op een stuk zetten waar ze de hengst in de verte kan zien maar waar ze niet bij elkaar kunnen.
3. Morgen hengst op een stuk naast de merrie haar stuk zetten zodat ze al dichter bij elkaar zijn maar nog wel apart zitten.
4. Overmorgen hengst en merrie bij elkaar zetten maar hengst vastmaken aan een longe zodat hij niet bij de merrie kan als zij dit niet wilt.

2 vraagjes: gaat de hengst proberen te trekken aan het touw om toch los te geraken? En wat nadien? Als de dekking niet direct gebeurd (of als de hengst blijft proberen en de merrie blijft weglopen), kunnen we de hengst toch geen dagen vastbinden? En als we overdag gaan werken of 's nachts betrouw ik dit even niet...

Wat zijn jullie ervaringen?
Antwoord


Berichten in dit topic
Nieuwe merrie bij koppel alpaca's - door Sandra1983 - 06-11-2015, 01:21 PM
RE: Nieuwe merrie bij koppel alpaca's - door Gert - 06-11-2015, 08:35 PM
RE: Nieuwe merrie bij koppel alpaca's - door Gert - 08-11-2015, 03:12 PM
RE: Nieuwe merrie bij koppel alpaca's - door Gert - 13-11-2015, 12:17 AM

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)