Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cria 1 week oud met de fles opvoeden
#1
Hoi,

Wij hebben een koppeltje alpaca's sinds 3 jaar. Vorig jaar heeft ze een kleintje gekregen en alles verliep prima. Vlotte bevalling, cria (hengstje)helemaal alleen grootgebracht zonder tussenkomst van ons of de dierenarts.
Ze is vorige week zaterdag opnieuw bevallen van een meisje dat de eerste dag nog steeds niet op haar pootjes kon staan. We denken dat ze ongeveer 2 weken te vroeg geboren is. De Nageboorte is ook pas 8 uur na de bevalling eruit gekomen. We hebben biestmelk van de moeder afgenomen en dit aan het kleintje gegeven gedurende twee dagen om de 2 uur ook 's nachts. We hebben vele pogingen ondernomen om het kleintje bij haar moeder te laten drinken maar dit lukte niet omdat ze te zwak was om op haar poten te staan. We zijn dan melkpoeder gaan halen in de winkel (Ovilac). De tweede dag zagen we dat het echt niet goed ging. Moeilijk ademen, niet willen drinken, enz ... dus de veearts gebeld en deze heeft het kleintje enkele spuitjes met vitaminen, pijnstiller en antibiotica komen geven omdat zij volgens hem wat melk in de longen binnen gekregen had. Vervolgens ging alles prima gedurende 4 dagen. Ze at goed, ze liep rond en zocht toenadering bij de merrie maar deze keek er niet naar om.
Het gekke is dat de hengst wel interesse vertoonde en regelmatig aan het kleintje ging snuffelen en hummen tegen elkaar.
We geven haar elke dag Ovilac melkpoeder voor lammeren en ze drinkt overdag om de twee uur 75 tot 100 ml. 'S nacht om 1 uur de laatste voeding en 's morgens om zes uur de eerste voeding. Dit weekend is ze hervallen en te zwak om op haar poten te blijven staan. Ze drinkt wel nog goed maar kan niet blijven recht staan. Ze probeert enkele stappen en zakt dan weer door haar voorpoten. We hebben de veearts opnieuw gebeld en hij komt straks langs. Alle tips zijn welkom, we willen alles voor dit kleintje doen !
Antwoord


Berichten in dit topic
Cria 1 week oud met de fles opvoeden - door tineke.huylebroeck@pandora.be - 04-08-2014, 08:49 AM
RibleRop smaffors loup - door WalterEn - 30-11-2015, 11:30 PM
RibleRop smaffors loup - door WalterEn - 30-11-2015, 11:36 PM

Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)