Alpaca forum
veulen - Afdrukversie

+- Alpaca forum (http://forum.alpaca-ranch.nl)
+-- Forum: Discussie platform (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Verzorging en Omgang (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Topic: veulen (/showthread.php?tid=594)veulen - nanc - 04-01-2016

We hadden vijf veulens , waarvan er drie verkocht zijn . Nu zou ik graag die andere twee veulens terug bij de kudde (moeders )zetten .
Ze staan nu al twee maanden afzonderlijk , is dit lang genoeg ?


RE: veulen - Gert - 04-01-2016

Hoi Nanc,

Zijn dit merrieveulens? Apart van de moeders, wel of niet in het zicht van die kudde? Twee maanden is over het algemeen te snel want dan gaan ze direct weer onder de moeder duiken. Dat kan niet de bedoeling zijn.


RE: veulen - nanc - 05-01-2016

Twee merrieveulens , in het zicht van de kudde ,maar 50 meter van elkaar .
(04-01-2016, 01:11 PM)Gert schreef: Hoi Nanc,

Zijn dit merrieveulens? Apart van de moeders, wel of niet in het zicht van die kudde? Twee maanden is over het algemeen te snel want dan gaan ze direct weer onder de moeder duiken. Dat kan niet de bedoeling zijn.RE: veulen - anniekvandijk - 05-01-2016

Elke situatie is weer anders. We hebben de merries wel eens na 2 maanden terug gezet en dat ging goed. Maar die waren al redelijk onafhankelijk. We hebben ook wel eens een merrie gehad die na een jaar nog steeds bij de moeder wou drinken. En we hebben merrieveulens, waarvan de moeder het goed doet, ook wel eens helemaal niet afgespeend. Dan gebeurde dat natuurlijk na een maand of 7. Het is altijd lastig om de juiste beslissing te maken.