Alpaca forum
nieuwe versie OVEUV-05 certificering export. - Afdrukversie

+- Alpaca forum (http://forum.alpaca-ranch.nl)
+-- Forum: Discussie platform (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Transport (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Topic: nieuwe versie OVEUV-05 certificering export. (/showthread.php?tid=348)nieuwe versie OVEUV-05 certificering export. - Gert - 26-10-2013

Op grond van Europese regelgeving, die is geïmplementeerd in de Regeling handel levende dieren en levende producten, moeten sommige diersoorten, die bestemd zijn voor een lidstaat of een derde land, vergezeld gaan van een gezondheidscertificaat. Dit certificaat wordt afgegeven door een toezichthoudend dierenarts van de NVWA nadat uit onderzoek is gebleken dat de betreffende dieren gezond zijn en voldoen aan de veterinaire regelgeving.

Er is een nieuw document geplaatst onder Certificering overige dieren OVEUV-05 op de website van Alpaca-Ranch.

Deze instructie beschrijft de procedures bij het verzenden van dieren, die niet genoemd worden in RL64/432, RL2009/156 en RL91/68, vanuit Nederland bestemd voor het intracommunautair handelsverkeer en voor de export naar derde landen.

Tegenwoordig moet de certificering via Traces lopen. Op bovenstaande pagina staat ook een link hoe de traces pagina ingevuld dient te worden door een nVWA dierenarts als het gaat om export van alpaca's.


RE: nieuwe versie OVEUV-05 certificering export. - anniekvandijk - 26-10-2013

Hoi Gert,

Nuttige info! Bedankt voor het plaatsen.

Groetjes, Anniek


RE: nieuwe versie OVEUV-05 certificering export. - Gert - 07-03-2014

Inmiddels is er weer een nieuwe update van het export document voor overige dieren. Voor de meest recente versie ga naar deze pagina.