Alpaca forum
ruwe wol schoonmaken - Afdrukversie

+- Alpaca forum (http://forum.alpaca-ranch.nl)
+-- Forum: Discussie platform (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Alpacawol (http://forum.alpaca-ranch.nl/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Topic: ruwe wol schoonmaken (/showthread.php?tid=264)ruwe wol schoonmaken - svdw - 13-04-2012

Ik ben nog niet helemaal thuis in het schoonmaken van ruwe alpacawol. Hoe kan ik er voor zorgen dat er zo weinig mogelijk stukjes vuil in de wol blijft zitten? Tijdens het wassen gaat er wel een klein beetje uit maar nog niet alles. Heeft iemand goede tips?


RE: ruwe wol schoonmaken - Gert - 20-04-2012

(13-04-2012, 09:47 AM)svdw schreef: Ik ben nog niet helemaal thuis in het schoonmaken van ruwe alpacawol. Hoe kan ik er voor zorgen dat er zo weinig mogelijk stukjes vuil in de wol blijft zitten? Tijdens het wassen gaat er wel een klein beetje uit maar nog niet alles. Heeft iemand goede tips?

Als je de wol eerst gaat kaarden heb je de meeste vuiligheid eruit gehaald. Meestal wordt de wol daarna gesponnen en dan pas gewassen.RE: ruwe wol schoonmaken - Alpacaoord-kevin - 20-04-2012

Hallo svdw. om wat voor vuil gaat het? stro, zand...? zelf gebruik ik een tafel waarover gaas gespannen is om het ergste eruit te krijgen. eenvoudig te maken. Zoek maar eens op google images naar 'fiber skirting' voor voorbeelden.

normale werkwijze: ergste verontreiniging uit vacht plukken en zand uitkloppen (skirting), dan alleen wanneer noodzakelijk wassen en wanneer gewenst verven, dan kaarden, spinnen en daarna wassen.

groetjes, Kevin
AlpacaOord


RE: ruwe wol schoonmaken - Ellen - 04-08-2012

Dank je Kevin,

ik heb de 'images' van 'fiber skirting' opgezocht. Misschien heb jij het al zelf gemaakt zo een houten raam, hoe heet dat gaas dat je erop bevestigd hebt?

dank Ellen