Alpaca forum

Volledige versie: wol micron
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo allemaal,

Ik heb een vraagje en ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.
ik wil heel graag de micron weten van al mijn dieren, hoe pak ik dat aan? weet iemand het wie, wat en waar van dit proces?
alvast bedankt! Wink

groetjes,
kara
Hoi Kara,

In het buitenland zijn er verschillende instanties waar je je wolmonsters kan laten analyseren. Wij laten het altijd analyseren bij Yocom-McColl in Amerika. Kosten per monster ongeveer €7,50. Kijk maar eens op http://www.ymccoll.com/.
Als je straks gaat scheren, of je laat dit doen, zorg dan dat je een monster neemt op de plek zoals aangegeven op http://www.ymccoll.com/sampling.html.

Succes,
Gert
hai Gert,

super bedankt! ik ga het meteen uitzoeken.

groetjes kara
Hoi Kara,

Ik weet niet hoe gemakkelijk het is om van jullie uit naar Australie te sturen en om hoeveel stuks het gaat. Vanuit Nieuw Zeeland kunnen wij heel voordelig terecht bij AAFT. De prijslijst staat op de website, houdt wel rekening met de import regels,die staan daar ook vermeld. Wij betalen ca. 2 AU$, ongeveer 1.50 euro per test... Vergelijk ook even wat er getest wordt aangezien bvb. niet idereen standaard de SDalong doet.

Groetjes van down under Smile
Hai Ward en Loraine,

Hoe gaat het met jullie?
Leuk om jullie hier tegen te komen! Smile
Bedankt voor de tip! ik ga er zeker naar kijken.

Groetjes,
Kara
Smile
AAFT is inderdaad een goedkopere oplossing. Zeker nu er in Nederland workshops gehouden worden waarbij monsters kunnen worden opgestuurd om te laten analyseren. Dan praten we over €4,- per monster (2011). Verder vind ik dat de informatie die bij het AAFT verkregen wordt veel beter is dan bij Yocom-McColl.

Gert